Nieuw bij Lekker Sapje: Bocksbeutel halfjes en magnums Hans Wirsching.

jun 16, 2020

Nieuw bij Lekker Sapje: Bocksbeutel halfjes en magnums van Hans Wirsching VDP. Hans Wirsching is al decennia een begrip. Dit wijnhuis uit Franken hoort tot de top 3 van dit mooie wijngebied. Hans Wirsching is Vooraanstand VDP-lid en beroemd om de echt prachtige balans in alle wijnen. Ze zijn zowel zacht als spannend door fijne zuren en mineraliteit. De Bocksbeutel is hier de klassieke flesvorm. Naast de ‘gewone’ van 0,75l maken ze ook halfjes (very cute!), magnums en zelfs dubbelmagnums. Het gaat dan om de Silvaner 1e Lage Kalb, dus om witte wijn op premier cru niveau. Deze wijnen zijn vanaf nu op voorraad bij Lekker Sapje. Mail voor meer info naar Bernd Weeke, lekker@lekkersapje.nl Of kijk op lekkersapje.nl

Naast Silvaner is Hans Wirsching beroemd om hun mooie Scheurebe en Riesling. En ze maken ook heerlijke Rivaner en Bacchus. De wijnen in de basis – de Gutsweine – zitten in de gewone ‘Schlegelflasche, die typisch Duitse lange slanke fles. De Ortsweine en de 1e Lage en Grosse Gewächse (grand cru) zitten in de klassieke Bocksbeutel.

Het wijnhuis wordt nu geleid door Andrea Wirsching, kleindochter van oprichter en naamgever Hans Wirsching. Zij is uitgeroepen tot Duitse Wijnmaakster van het Jaar. Internationaal scoren haar wijnen heel hoog. Zo won ze met de Riesling Julius-Echter-Berg Grosses Gewächs uit 2015 de prijs voor Beste Riesling bij het gezaghebbende Engelse wijntijdschrijft Decanter. Ook deze wijn is bij Lekker Sapje verkrijgbaar.

Het wijnhuis Hans Wirsching ligt in Iphofen, in het oostelijk deel van Franken. Hier kan het in juni nog vriezen! De wijngaarden liggen ten noorden van het gezellige dorpje Iphofen en heten Kalb, Kronsberg en Julius-Echter-Berg. Ze hebben allemaal een eigen vorm van kalkmergel bodem en geven daardoor elk een eigen stijl wijn. De Julius-Echter-Berg is over het algemeen de mooiste Lage die de beste wijnen geeft. Maar oordeel vooral zelf!

https://sommelierwijnen.nl/nieuws/  https://sommelierwijnen.nl/lekker-sapje/

Sommelierwijnen Nieuws

Maandag 8 november: Kaas-wijn wedstrijd van het jaar

Op maandag 8 november aanstaande organiseren Sommelierwijnen en Bourgondisch Lifestyle/Kaasfort Amsterdam de eerste Kaas-wijn wedstrijd van het jaar. We presenteren de beste wijnen van Sommelierwijnen voor spannende combinaties bij een kaasplank met een zestal...

Beter weer is om de hoek, net als jaargang 2020 rosé

Op voorraad en direct leverbaar! Importeur la Vie le Vin heeft de nieuwe jaren van de rosé in huis! 2020 jaargang rosé uit de mooiste gebieden uit het zuid-oosten van Frankrijk. Voor dagelijks gebruik op terras en bij de maaltijd. Voor de liefhebber zijn er ook...

Nieuwe oogstjaren van grote hoogte… en grote klasse

Bij De Geluksdruif zijn er nieuwe jaargangen binnen gekomen van de spectaculaire ‘wijngaarden in de hemel’ - de meer dan 800m hoge wijngaarden van Domaine de Beudon, Valais, Zwitserland. In tegenstelling tot bijna alle andere wijngaarden in Valais, liggen deze...

Braide Alte van wijnhuis Livon bij de absolute top van Italië

Witte wijnen uit Friuli Venzia Giulia in noordwest Italië horen voor de kenners al jaren tot de top van Italië. Braide Alte van wijnhuis Livon is een voorbeeld van een witte kanjer uit het Collio gebied die al vele jaren bij de top hoort. In een vergelijking van de...

Nieuwe aanvoer van De Geluksdruif

Recent binnengekomen bij De Geluksdruif: Een van de mooiste Apremonts: Apremont Vieilles Vignes Traditionelle van een 100 jaar oude wijngaard. Top Savoie van de Jacquere-grootmeester Masson. Van de overburen is er de...

Nieuw bij Lekker Sapje: Riesling Ortswein Hans Wirsching

Hans Wirsching (VDP) is een van de beste huizen uit Franken. De wijnen kenmerken zich door een prachtige balans, van Gutswein tot Grosses Gewächs (GG). Dat maakt de wijnen gastronomisch perfect inzetbaar. Het wijnhuis is vooral bekend van de mooie Silvaners en...

Sommelierwijnen Proeverij maakt de tongen los.

Op 6 mei waren we te gast bij restaurant De School in Amsterdam. Op de proeftafels stonden zo'n 150 wijnen en in totaal waren ca. 70 sommeliers en wijnprofessionals van de partij. Er waren 5 masterclasses van beroemde wijnmakers en aanstormend talent: Abbatucci, Clos...

Superspannende Nahe Rieslings van K.H. Schneider nu bij Lekker Sapje

Aufsteiger des Jahres bij wijnblad Vinum. 3 Sterren bij Gault Millau en Eichelmann. Wijnen met tot 98 punten van James Suckling en Stuart Pigott. Wijnmakers Andi en Christoph Schneider zijn hartstikke jong maar spelen zonder mee in de eredivisie met kick ass Rieslings...

Wow, weer veel van onze relaties scoren hoog bij Gault Millau!

Met trots feliciteren wij: Onno Kokmeijer - Ciel Blue - Chef van het Jaar en 18,5 punt voor het hele team. Mike Cornelissen - Rijnzicht - Ontdekking van het Jaar Paul Hartering - Gebr. Hartering - Ambachtsman van het Jaar 212 - Nieuwkomer van het Jaar Bottles -...

Hans Wirsching, tophuis uit Franken nu bij Lekker Sapje verkrijgbaar

Het gerenommeerde wijnhuis Hans Wirsching uit Iphofen in Franken is VDP-lid en heeft dus wijnen Gutswein, Ortswein, 1e Lage (Premier Cru) en Grosses Gewächs (Grand Cru). Lekker Sapje voert dit huis sinds kort, trots en vereerd natuurlijk! Op dit moment zijn...

Meerdere prijswinnaars in Proefschrift Wijnconcours 2017

De oprichters van Sommelierwijnen hebben ruim wijnen ingestuurd voor het Proefschrift Wijnconcours 2017. In totaal zijn 10 wijnen van de samenwerkende importeurs in de finale gekomen en 3 wijnen zijn winnaars geworden in hun categorie. De proefomschrijvingen zijn van...

Groot succes voor Sommelierwijnen op WineProfessional 2017

Het zit er weer op. Voor de 2e keer presenteerden wij ons als Sommelierwijnen aan de Nederlandse (top)gastronomie. Dit keer met een nog grotere stand en met alle 7 leden aanwezig. Elke dag waren er seminars en speciale proeverijen. O.a. met Bistrot Bord'O (15GM,...

Evenementen

Maandag 8 november: Kaas-wijn wedstrijd van het jaar

Op maandag 8 november aanstaande organiseren Sommelierwijnen en Bourgondisch Lifestyle/Kaasfort Amsterdam de eerste Kaas-wijn wedstrijd van het jaar. We presenteren de beste wijnen van Sommelierwijnen voor spannende combinaties bij een kaasplank met een zestal...

Wijnproeverij Leiden 27 oktober The Bishop 14-17 uur

Wijnproeverij Leiden 27 oktober The Bishop Leiden 14-17 uur. De Geluksdruif en Lekker Sapje houden weer hun traditionele Herfstproeverij. Voor professionals en particulieren. Dit keer is de wijnproeverij bij restaurant The Bishop in Leiden. Adres: Middelweg 7 bij de...

Sommelierwijnen Overzichtsproeverij 6 mei

Locatie: De School, Amsterdam Op maandag 6 mei presenteren de leden van Sommelierwijnen zo'n 120 wijnen. Hiermee kunnen sommeliers en vakpers kennis maken met de nieuwe jaargangen en nieuwe vondsten. Kijk voor meer info bij Events.  

Sommelierwijnen diner bij De Librije***

In de serie wijn-spijs diners bij klanten van Sommelierwijnen was het nu de beurt een Restaurant De Librije*** in Zwolle. Voormalig sommelier van De Librije en tegenwoordig kritisch freelance scribent bij Perswijn, Job Seuren, maakte een uitgebreide analyse van deze...

Met Sommelierwijnen in Restaurant Katseveer*

Astrid Schreuders van de food- en wijnblog Astrid's Taste maakte een verslag van het eerste Sommelierwijnendiner bij Restaurant Katseveer*. Na een middag met de oprichters van Sommelierwijnen hun wijn en wijn-spijscombinaties geproefd te hebben, is het duidelijk:...

Eerste Sommelierwijnen diner bij De Kromme Dissel*

Het eerste Sommelierwijnen diner bij De Kromme Dissel* is de introductie van samenwerkende importeurs voor "Sommeliers met lef". Op de Wineprofessional hebben de oprichters zich voor het eerst gezamenlijk gepresenteerd op een grote Sommelierwijnen stand. Namens...