Nieuws

2019

Maandag 6 mei Grote OverzichtsProeverij Amsterdam

Locatie: De School, Amsterdam. Toegankelijk voor professionals en vakpers. Diverse producenten zijn persoonlijk aanwezig en verzorgen masterclasses. Dat zijn: Velut Champagne, Clos Canarelli en Abbatucci Corsica, Gigante Friuli, Jacouton Noord-Rhône, KH Schneider Nahe, Vilacetinho Vinho Verde. Meer info en aanmelden, klik hier: Events

Nieuwe wijnen bij de Geluksdruif en Lekker Sapje o.a. uit Zwitserland!

Al een tijdje zijn Olivier Schutte en Bernd Weeke aan het zoeken naar mooie Zwitserse wijnen. Die zijn er volop maar de import is nogal wat gedoe. Toch is er in ieder geval 1 huis dat zulke mooie wijnen maakt dat die gewoon hier te koop moeten zijn: Domaine de Beudon uit de Valais. Olivier is er geweest en er zijn nu 2 witte (Fendant en Petite Arvine) en 2 rode (Pinot noir en Gamaret) op voorraad, met ook meerdere jaargangen. The Jane sloeg daar gelijk een flink gat in ;-). Biodynamie op het hoogste niveau.

Aanstormend talent uit de Nahe: Andi Schneider. Nieuw bij Lekker Sapje.

Een van de spannendste Duitse wijngebieden is de Nahe. Ingeklemd tussen Mosel en Rheinhessen, en vooral bekend door de enorme diversiteit in bodems, vaak vulkanisch. Perfect voor enerverende Rieslings. Die van wijnhuis K.H. Schneider gooien inmiddels zeer hoge ogen bij kenners zoals Stuart Pigott en James Suckling. Wijnblad Vinum kroonde wijnmaker Andi Schneider tot Aufsteiger des Jahres. Schneider gebruikt de classificatie van de VDP en heeft wijngaarden in drie Grosse Gewächse: Marberg en Domberg bij Bad Sobernheim en de beroemde Felsenberg bij Schlossböckelheim. Zijn doel is zuivere en terroir-getypeerde wijnen te maken zoals bijvoorbeeld de Ortswein Roter Tonschiefer Sobernheim. Eichelmann en Gault Millau geven hem beide 3 sterren.

2018

Hans Wirsching, tophuis uit Franken nu bij Lekker Sapje

Tophuis uit Franken Hans Wirsching VDP is nu te koop via Lekker Sapje. Wirsching uit Iphofen hoort bij de top 3 van Franken en heeft een eigen herkenbare stijl: elegant en fijn, en vooral een ongelofelijk mooie balans. Meest bekend zijn de Silvaners en Scheurebes, die zijn beschikbaar van Gutswein tot Grosses Gewächs.

Nieuwe wijnen bij Alto Vino, Lekker Sapje en de Geluksdruif

Patrick van Gool (Alto Vino) is trots maar liefst 10 nieuwe wijnhuizen te mogen representeren in Nederland. Wie op zoek is naar o.a. mooie Timorasso, Montepulciano of Trebbiano kan bij ons terecht.
Bernd Weeke van Lekker Sapje lacht ook van oor tot oor. Met Wilhelmshof uit de Pfalz (Siebeldingen, deels zelfde Lagen als Rebholz) heeft hij nu een topproducent van Sekt en Weissburgunder in huis. Verder enkele nieuwe Spaanse wijnen in het huiswijnsegment.
Olivier Schutte (Geluksdruif) sloeg zijn slag met de beste huizen uit Bergerac (Ancien Cure) en Gaillac (Plageoles) en verder voegde hij Abbatucci toe uit Corsica.

Proefschrift Wijnconcours 2017

Meer dan 10 wijnen in de Finale van Proefschrift en 3 winnaars!

Gault&Millau 2017. Ook dit weer veel blije klanten: allen gefeliciteerd!

Damianz van 12 naar 15 punten, Beulings van 13 naar 15, Prijs-Plezier voor Le Hollandais. En speciale felicitaties voor Jarno Eggen, De Groene Lantaarn, Dennis Huwaë, Daalder, Remon van de Kerkhof, De Treeswijkhoeve, Ruben Kwakman, Zarzo, Sabas Joosten, De Librije, Jasper de Jong, Podium onder de Dom.

Onze klanten Bolenius en Mos krijgen een Michelinster!

Van harte gefeliciteerd.

Nog nooit wonnen zoveel van onze klanten een prijs bij
Gault & Millau. 
Alle winnaars van harte gefeliciteerd!

Ronnie Brouwer – Sommelier van het Jaar  – De Kromme Dissel
Martijn Struijck – Wijn/spijsspecialist van het jaar – De Lindehof
Joey de Kruijf – Talentvol Gastheer van het Jaar – Parkheuvel
Jonathan Zandbergen -Talentvol Chef van het Jaar – Merlet
Lendl Mijnhijmer -Talentvol Sommelier van het Jaar – Waterproef
Bistrot Bord’O – Wijnkaart van het Jaar

Nieuwe biowijnen bij Lekker Sapje: Herbert Zillinger

Op de grens met Slowakije maakt Zillinger furore met Veltliner, Zweigelt en Traminer (Savagnin). Hij werkt biologisch en wil nog verder gaan met biodynamie. Zijn wijnen kenmerken zich door ‘Druck am Gaumen’ oftewel volheid, gecombineerd met elegantie en finesse en -heel bijzonder- toch vrij lage alcoholgehaltes. Jancis Robinson en Jens Priewe steken de loftrompet.

Proefschrift Wijnconcours 2016. De winnaars:

Prix du Sommelier:
Savennières Les Deux Vallées 2014
Deze wijn wordt geïmporteerd door de Geluksdruif en Lekker Sapje.
Wijnen van het Jaar:
BBF Crémant du Jura, A & M Tissot (Geluksdruif)
Karas, Tierras de Armenia, Armavir 2014 (Asian Wines)

En in totaal meer dan 20 Finalewijnen!