Sommelierwijnen diner bij De Librije***

nov 29, 2016

In de serie wijn-spijs diners bij klanten van Sommelierwijnen was het nu de beurt een Restaurant De Librije*** in Zwolle. Voormalig sommelier van De Librije en tegenwoordig kritisch freelance scribent bij Perswijn, Job Seuren, maakte een uitgebreide analyse van deze avond.

Enkele zinnen uit het epistel van Job:

Het concept is doodeenvoudig. Je hebt als restaurant of retailer je selectie en je wil meer de diepte in, origineler zijn dan de buurman. Je wil echter niet allemaal verschillende leveranciers over de vloer, verschillende pakbonnen en verschillende facturen. Dat hoeft dus ook niet. Je hebt zo veel of zo weinig contactpersonen als je zelf wil.

De samenwerking van Sommelierwijnen is een aangenaam frisse wind in de competitieve, cynische wereld van de Nederlandse wijnhandelaren. Misschien iets minder professioneel, maar verdergaand dan 500% wijn wordt hier met een goed hart samengewerkt. Een lovenswaardig initiatief, niet alleen moreel, maar ook in praktische zin. Dat er nog velen mogen volgen.

Het hele verhaal is te lezen op de site van Perswijn.

Sommelierwijnen in de pers

Met Sommelierwijnen in Restaurant Katseveer*

Astrid Schreuders van de food- en wijnblog Astrid's Taste maakte een verslag van het eerste Sommelierwijnendiner bij Restaurant Katseveer*. Na een middag met de oprichters van Sommelierwijnen hun wijn en wijn-spijscombinaties geproefd te hebben, is het duidelijk:...

Eerste Sommelierwijnen diner bij De Kromme Dissel*

Het eerste Sommelierwijnen diner bij De Kromme Dissel* is de introductie van samenwerkende importeurs voor "Sommeliers met lef". Op de Wineprofessional hebben de oprichters zich voor het eerst gezamenlijk gepresenteerd op een grote Sommelierwijnen stand. Namens...