Lekker Sapje – Wijn voor horeca met humor

Vinoloog van het Jaar 2016 en sommelier Bernd Weeke startte met Duitse en Oostenrijkse wijnen (Je heet niet voor niets Bernd). Inmiddels zijn daar Franse, Portugese en Spaanse wijnen bijgekomen. “Voor mij staat gastronomische inzetbaarheid voorop. Je wilt immers de verwachtingen van je gast overtreffen en zelf blij worden van de inkoopprijs. Daarom zoek ik altijd onbekende subtoppers of toppers in wording. Verder geen blabla maar spatzuivere sapjes die het juist ook zonder verhaal prima doen.” Binnenkort hoopt Bernd af te studeren als Magister Vini.

Roter Veltliner Steinberg, Ecker, Wagram
100% Roter Veltliner
92 Falstaff, Vinaria Tipp

Proefnotitie.
Lichtgele tint. Volle complexe aroma’s van steenfruit, beetje vuursteen, honing en perzik. In de mond vol en tegelijk opvallend mineralig met ragfijne bitters en het Veltliner-pepertje. Zeer fijne zuurstructuur, veel extract, perfecte balans. Extreem lange afdronk. Kan goed ouderen. Goddeloos lekker. Roter Veltliner is een oerdruif die je vrijwel alleen in de Wagram vindt.

Riesling Unplugged, Tesch, Nahe QbA
100% Riesling, trocken

Proefnotitie.
Een van de spannendste Rieslings in zijn klasse. Unplugged staat voor puur en eerlijk. Bleekgele tint. Kenmerkende Riesling aroma’s van vlier, abrikoos en lychee. Volle en frisse aanzet in de mond, start zacht gevolgd door rijpe zuren, spanning, mineralig. ‘Bek vol wijn’. Sappig. Lange afdronk.