Events 2020

Helaas zijn er voorlopig geen events te plannen voor, u snapt wel waarom. Zodra er weer wat mag qua proeverijen, laten we dat hier als eerste weten.

Events 2019

Herfstproeverij  zondagmiddag 27 oktober 

bij The Bishop in Leiden 14-17 uur

De Geluksdruif en Lekker Sapje houden weer hun traditionele Herfstproeverij voor professionals en particulieren. Dit keer bij restaurant The Bishop in Leiden. Adres: Middelweg 7 bij de Hooglandse kerk. Te gast is dit keer la Vie le Vin met wijnen uit Zuidoost-Frankrijk (o.a. Rhone, Provence, Languedoc).

Parkeren: Kaasmarkt of boven Albert Heijn (ingang Middelstegracht), ca. 6 minuten lopen. 

Aanmelden voor gratis toegang: lekker@lekkersapje.nl of info@geluksdruif.nl

Riesling & Co 2 september 
Johan Cruijff Arena Amsterdam

Op maandag 2 september presenteert Lekker Sapje Duitse wijnen van Hans Wirsching VDP uit Franken, Gebr. Ludwig uit de Mosel en KH Schneider uit de Nahe. De nadruk ligt op Riesling en Silvaner maar er staan ook Orange wines van Sauvignon blanc en Pinot blanc op tafel. De proeverij is toegankelijk voor professionals tussen 13.30 en 17.30 uur. Graag aanmelden via info@duitsewijn.nl

 

Overzichtsproeverij Sommelierwijnen 6 mei Amsterdam

Op maandag 6 mei presenteren de leden van Sommelierwijnen hun nieuwe jaargangen en nieuwe vondsten. Diverse wijnmakers zijn persoonlijk aanwezig, zij verzorgen ook masterclasses. Locatie: De School in Amsterdam. In totaal zullen er zo’n 120 wijnen te proeven zijn. De proeverij is toegankelijk voor professionals en vakpers. 

Aanmelden: info@sommelierwijnen.nl
Tijden: 12 tot 17 uur.
Adres: Dr. Jan van Breemenstraat 3 1056 AB Amsterdam. Route: klik hier

Winemakers Diner
Na de proeverij -rond 18.15- kookt chef Lennart Ylstra een mooi diner waar bijpassende wijnen van de proeverij nageproefd kunnen worden. De kosten zijn 70,- inclusief wijnen. Aanmelden hiervoor kan door te mailen naar info@geluksdruif.nl Geef dieetwensen op a.u.b.

Masterclasses
De volgende wijnmakers zijn persoonlijk aanwezig: Velut Champagne Montgueux, Clos Canarelli en Abbatucci Corsica*, Gigante Friuli*, Jacouton Noord-Rhône*, KH Schneider Nahe*, Casa de Vilacetinho Vinho Verde*, Bottle Room Roussillon. De met een * gemerkte producenten verzorgen een masterclass. Het aantal plaatsen is beperkt (20 max) dus meld je snel aan via info@sommelierwijnen.nl

Programma
11.30 – 12.15   Magistraal Corsica – Comte Abbatucci (Ajaccio) vs. Clos Canarelli (Figari / Bonifacio). Organisatie: de Geluksdruif.
Uit Corsica komen wijnen die tot de wereldtop horen maar hier nog niet echt bekend zijn. Twee van de allerbeste Corsicaanse wijnproducenten, Comte Abbatucci en Clos Canarelli, zetten persoonlijk een aantal van hun wijnen naast elkaar, met uitleg over terroir, historie en filosofie, verschillen en overeenkomsten. Unieke, niet te missen kans! 

12.45 – 13-30  Vinho Verde op niveau. Ontdek Avesso. Organisatie: Wijnhoeve Matton.
Dat Vinho Verde inmiddels veel meer is dan lichte, sprankelende zomerwijn bewijst João Miguel Maia van Casa de Vilacetinho. Hoofdrol speelt de grande dame van de subregio Amarante: Avesso. Van frisse blend tot rijpe Avesso superior via reserva met hout naar iets heel bijzonders: Avesso Late Harvest.

14.00 – 14.45  Nahe Riesling is Terroir Riesling. Organisatie: Lekker Sapje – Wijn voor mensen met humor.
Rising star Andi Schneider van Weingut K.H. Schneider neemt je mee naar pure terroir-expressie in Riesling. Van diverse Lagen van Vulkanstein, Roter Tonschiefer en Grosse Gewächse zoals de beroemde Felsenberg. De jonge Andi krijgt veel lof van o.a. Eichelmann, GM, Vinum en Stuart Pigott.

15.15 – 16.00  Friuli’s geheime topper: Gigante. Proef Authentiek Friuli. Organisatie: Alto Vino
Adriano Gigante is in Italië een ‘grote’ wijnmaker van een klein familiebedrijf. Hij laat zich niet leiden door trends. Maakt stevige en volle wijnen, met een uitgesproken karakter. Ga er goed voor zitten! Hij laat typisch Friulaanse wijnen proeven die vrijwel onbekend zijn in Nederland. Speciaal voor deze masterclass ook enkele geoudere wijnen om de kwalteit na 10 jaar te ervaren.

16.30 – 17.15  Opkomend talent uit de Noord-Rhône: Jean-François Jacouton. Organisatie: la Vie le Vin.
In het plaatsje Vion, pal tegenover de heuvel Hermitage is de jonge wijnmaker Jean-Francois Jacouton gevestigd. De wijngaarden voor zijn Saint-Joseph liggen op de steile hellingen hier pal achter. Hij maakt ook nog Cornas en Condrieu en basiswijnen IGP de l’Ardèche en IGP Collines Rhodaniennes. Stuk voor stuk staaltjes van zijn vakmanschap.

 

Wijnproeverij Geluksdruif, Lekker Sapje en Alto Vino
2e Paasdag 22 april  Leiden  14-17 uur

Lekker Sapje en de Geluksdruif houden weer hun jaarlijkse PaasProeverij in Leiden. Dit keer op maandag 22 april bij restaurant Terroir aan de Slachthuislaan 31. Met als gast Alto Vino, de Italië-specialist van Sommelierwijnen. De proeverij is van 14 tot 17 uur met aansluitend rond 18.15 een speciaal 4-gangendiner à 55,- met onze wijnen. Toegang gratis voor professionals na aanmelding via lekker@lekkersapje.nl

 

2018

Riesling & Co 23 september Johan Cruyff Arena

Lekker Sapje is ook van de partij op Riesling & Co. Bernd Weeke presenteert Hans Wirsching (Franken), Meine Freiheit (Rheingau) en K.H.Schneider (Nahe).

Chef’s Revolution, De Librije, Zwolle, 9 en 10 september

Tijdens Chef’s Revolution zijn we allemaal aanwezig op de boerenmarkt.

Duitse Wijnproeverij / New Talents
The Boathouse Amsterdam ma 2 juli

Op maandag 2 juli presenteert Lekker Sapje nieuwe wijnen van tophuis Hans Wirsching uit Franken en Aufsteiger des Jahres Andi Schneider van Weingut K.H. Schneider uit de Nahe. Voor horeca en professionals. aanmelden via info@melman-communications.nl

Overzichtsproeverij Alto Vino

Zaterdag 26 mei Schiehal Schieweg 15 d Delft. Aanvang 12 uur. Met meerdere nieuwe wijnen o.a. mooie Vernaccia, Timorasso en Trebbiano. Aanmelden via info@altovino.nl

Wineprofessional 2018 8-10 januari RAI Amsterdam

Dit jaar zijn we alle 7 van de partij.

2017

Overzichtsproeverij Alto Vino

Zaterdag 11 november Schiehal Schieweg 15 d Delft. Aanvang 12 uur. Met dit keer meer dan 10 nieuwe huizen met o.a. mooie Timorasso en Trebbiano. aanmelden via info@altovino.nl

Gault Millau & Proefschrift Finale Wijnen

7 en 8 november Gastronomiebeurs Utrecht

Overzichtsproeverij Geluksdruif en Lekker Sapje
Zondag 8 oktober van 14-17 uur in Leiden

Locatie: Otto Vuur, Haarlemmerstraat 293, Leiden
Presentatie van o.a. Proefschrift Finalewijnen, Jura, Corsica, Savoie, Priorat, Nahe en Oostenrijk. Gratis voor pers en horeca. Aanmelden: info@geluksdruif.nl of lekker@lekkersapje.nl

SommelierDiner #5 in The Lobby 

Dinsdag 31 oktober 2017
Het laatste SommelierDiner van dit jaar houden we in The Lobby (Fizeaustraat).     Alleen voor genodigden.

Lees hier een verslag van het SommelierDiner in de Librije eind 2016. Interesse om in de toekomst deel te nemen: mail naar info@sommelierwijnen.nl 

28e Proefschrift Wijnconcours

Zondag 25 september 2016 Barbizon NH Amsterdam
Met meer dan 20 Finalewijnen en 3 Winnaars was dit concours een megasucces voor Sommelierwijnen!

Prix des Sommeliers:

Savennières Les Deux Vallées 2014
Deze wijn wordt geïmporteerd door de Geluksdruif en Lekker Sapje.

Wijnen van het Jaar:

BBF Crémant du Jura, A & M Tissot (Geluksdruif)
Karas, Tierras de Armenia, Armavir 2014 (Asian Wines)

Tour de Corse
Maandag 29 augustus 2016 bij Barrique

Gerard Doustraat 82 1072VW Amsterdam
Ontdek de parels van Corsica tijdens deze zeer interessante proeverij door De Geluksdruif, La Vie Le Vin en anderen. Vermentinu, Niellucciu, Bianco Gentile en andere gastronomische druivenrassen. Toegang gratis voor professionals. Aanmelden via info@geluksdruif.nl .