Beschrijving
Dit is zeker geen alledaagse Valpolicella. Of zoals wijnmaker Marco Sartori zelf zegt: “It should be a powerful, elegant and fine wine with an outstanding aromatic complexity, expressing the terroir, grape varieties, the vineyard and above all the Roccolo Grassi style.” Welnu, dit is een stevige Valpolicella met veel struktuur o.a. vanwege de 30% van de druiven die een aantal maanden wat ingedroogd (passito) zijn. Hierdoor heeft de wijn ook die bijzondere ripasso aroma’s gekregen. Gemaakt met traditionele druivensoorten corvina, rondinella, corvinone en croatina. 20 maanden houtrijping, waarvan 40% in gebruikte barriques en 10% nieuwe. Robijnrood, neus van rood fruit en zwarte kersen met wat tabak en kruiden. Sappig, fris en fluwelig met veel body en wat zoete tannines. Typisch fruitig zoals een mooie Valpolicella moet zijn. Lange afdronk. Nu nog zeer jong, kan de wijn zeker 7-8 jaar bewaard worden. Deze wijn kan goed bij stevige pastagerechten geschonken worden, maar ook bij wild en rood vlees gerechten en kaas. Eigenlijk dus goed voor bij het gehele diner.