Beschrijving
Gemaakt met de traditionele druiven Corvina, Rondinella, Corvinone en Molinara (60,20,15,5%). Het wijnmaak proces is uniek. De vinificatie start pas in februari nadat de druiven in kleine containers aan de lucht circa 80% ingedroogd zijn. De fruitsmaken worden zeer geconcentreerd. De fermentatie wordt eerder gestopt dan bij de Amarone, waardoor deze wijn dus nog wat zoets overhoudt. De rijping in barriques voor 20 maanden. Hiervan is ca. een derde nieuw en de rest is 2-3 jaar oud. Daarna is er nog tenminste 10 maanden rijping op de fles. De wijn wordt verkocht in kleine flesjes van 375 ml. Alcoholgehalte is 14-15%. Donker robijnrood. Een sterk fruitige neus met zwarte kers, pruimen en bramen. Volle, rijke en geconcentreerde smaak met donkerrood fruit en wat kruidigheid samen met zoete tannines. Natuurlijk zoet, maar in de afdronk sterk fruitig en minder zoet. Goed bij een desserts met bijv. chocolade, maar ook bij mooie sterke kaassoorten. Daarnaast heerlijk bij het natafelen. Kan lang bewaard worden (10-15 jaar). Recioto wordt bij kamertemperatuur gedronken of licht gekoeld: 16 ºC. Per jaar worden er maar 2500 van deze kleine flesjes geproduceerd.