Wijnhoeve Matton

Bemvindo, welkom bij Wijnhoeve Matton, specialist in kwaliteitswijn uit Portugal én importeur van Port, Madeira, Aguardente  en Bagaceira. Gastronomische pareltjes! Laat u verrassen door verfrissende Vinho Verde, sappige wijnen uit Douro, de rustieke stijl van Dão, onontdekte espumantes uit Bairrada, zwoele wijnen uit Lisboa, spannends uit Tejo en kruidige wijnen uit Alentejo. Wilmy Matton is verbonden aan de WSET als dé Portugal-specialist. Muito Prazer!

Regio Lisboa Manz Dona Fatima 2013 *****

Proefnotitie.
Van het eigenzinnige wijnhuis ManzWines komt de exclusieve wijn Donna Fatima. Van André Manz komt de uitspraak: ik wil niet veel wijn maken maar ik wil bijzondere wijn maken. Dat is prima gelukt met deze wijn: de enige wijn ter wereld die voor 100% gemaakt is van de zeldzame Jampal-druif. Elegant, fris, citrus, sappig, tropisch fruit, vanille, klein vetje. Een complexe wijn met veel structuur, aan de filmende kant met rijpe tonen.
3 jaar op rij genomineerd voor het Proefschrift Wijnconcours.

Bairrada CSJ espumante bruto

Proefnotitie.
Caves São João is een van de oudste wijnhuizen van Bairrada. Deze regio is dankzij een koel klimaat en kalkrijke bodem dé regio van Portugal voor mousserende wijn. Van de druiven: Bical (35%), Maria Gomes (35%), Chardonnay (10%)  en Arinto (20%) wordt een espumante gemaakt volgens de méthode traditionelle. De wijn is zuiver en heerlijk fris, aroma’s van citrus en appel; met mooie zuren en bitters, lengte en een krachtige mousse. Genomineerd 26ste Proefschrift Wijnconcours.