Cuvée Collection General 2016

Volkomen unieke blend van oude Corsicaanse rassen: de ‘Corton-Charlemagne’ van Corsica

Voorraad: Tijdelijk uitverkocht

Artikelnummer:GD-278.1 Land:FrankrijkKleur:Wit

Beschrijving

Deze Cuvée Collection Blanc “Général de la Révolution : Jean-Charles Abbatucci” is vernoemd naar een voorvader van de familie Abbatucci. Jean-Charles was een oorlogsheld uit de Franse Revolutie, die op zijn 25e Generaal werd en enkele opmerkelijke successen vierde in oorlogen direct na de revolutie, voor de opkomt van Napoleon. Hij kwam om op het slagveld toen hij 25 was, zijn naam staat gegraveerd in de Arc de Triomphe in Parijs.
De vele verschillende, inmiddels zeldzame inheemse corsicaanse druivensoorten van de ‘Cuvée Collection’ komen uit een oude wijngaard, geplant begin jaren ’60 door Antoine Abbatucci. Antoine verzamelde zoveel mogelijk soorten die door de leegloop van het Corsicaanse platteland in hun bestaan werden bedreigd, en voorkwam daarmee uitsterving.
Deze wijn van 25% Carcajolu Bianci, 25% Paga Debbiti, 20% Riminese, 15% Rossola Brandica, 10% Biancone, 5% Vermentino komt van zeer oude stokken met onwaarschijnlijk lage rendementen en behoort tot de mooiste en meest unieke wijnen van Frankrijk. 17,5p Revue du Vin de France

Extra informatie

Kleur

Wijnsoort

Smaaktype

Druif

, , , ,

Land

Wijnregio

Herkomstgebied

Wijnhuis

Jaar

Smaakstijl

Mondgevoel

Body

Opvoeding

, ,

Werkwijze

,

Alcohol

Flesinhoud