Asian wines

Asian Wines is ontstaan in 2012, na het drinken van een voortreffelijk glas wijn uit… India. Deze wijn, een Sauvignon Blanc, was de reden voor Sapna Prabhu en Victor Petit zich te verdiepen in de wijnen uit India, Libanon en Armenië. Diverse sommeliers in Nederland en België werken met onze wijnen, waaronder een aantal sterrenrestaurants. Ontdek deze spannende nieuwe wijnlanden!

Sula Dindori Reserve Viognier 2014

Proefnotitie.
Dat deze van oorsprong Franse druivensoort Viognier het ook goed doet in India, bewijst deze Dindori Viognier van Sula Vineyards.Met zijn lichtgele kleur en aroma’s van tropische fruit, zoals lychee en abrikoos tovert hij bij menigeen een glimlach op het gezicht.Kortom het is gewoon een  heerlijk glas, dat uitstekend samen gaat met schaal en schelpdieren of met oosterse gerechten waarin gember, kaneel en kardemom zijn verwerkt.

Domaine de Tourelles 2012

Proefnotitie.
Dit is het oudste wijnhuis van Libanon en dat proef je. Al bijna 150 jaar wordt hier wijn gemaakt die rijk is aan traditie, maar volgens moderne technieken wordt gemaakt. Deze rode wijn is een blend van Cabernet Sauvingnon, Syrah en Cinsault en levert naast een aantrekkelijke robijn rode kleur, een volle soepele wijn. In de smaak treft men aroma’s van laurier en rood fruit die samen gaan met evenwichtige zuren en verfijnde, rijpe tannines. Deze wijn is heerlijk bij rood vlees en stoofpotten, maar ook bij een kaasplankje blijft het een plezierig en elegant glas wijn.