AltoVino

AltoVino is importeur van Italiaanse kwaliteitswijnen, sinds 2001. Uit vrijwel elke regio, van zeer kleine tot middelgrote wijnhuizen. Kwaliteit staat altijd voorop. Regio, producent en wijnen moeten iets extra’s brengen. De focus ligt op autochtone druivenrassen. We zijn er trots op dat onze wijnhuizen inmiddels veel onderscheidingen ontvangen en in enkele gevallen zijn uitgegroeid tot absolute A-merken in Italië en de wereld. Sinds 1 januari 2015 is AltoVino na jaren van samenwerking overgenomen door Patrick van Gool. Oprichter Jan Alfrink is nog steeds betrokken als adviseur en ambassadeur.

Livon Collio Friulano 2014

Proefnotitie.
Een wijn van het top wijnhuis Livon uit het heuvelgebied Collio direct aan de grens met Slovenië. Een typische Friulano (voorheen Tokai) die behoorlijke structuur heeft door een constante sur-lie opvoeding. Aroma’s van geel fruit als rijpe appel en ook een hint van amandel. Frisse smaak van ronden zuren en geel fruit dat lang in de afdronk blijft. Deze Friulano is al jaren een gastronomisch succesnummer in ons assortiment. Lekkere als aperatief wijn met name ook typische Italiaanse combinatie met rauwe ham (San Daniele), de uitgesproken lokale combinatie.

Valenti Norma Etna Rosso 2012

Proefnotitie.
Prachtig voorbeeld van een echte rode Etna wijn: origineel, elegant, en vol van subtiele nuances. In het glas en de aroma’s heeft de wijn iets op Pinot Noir, in de mond is het licht robuust met wat tannine, wat gerookte tonen, donker fruit, viooltjes en tabak, maar ook veel verfijning en nuance. Gemaakt van 98% Nerello Mascalese druiven tussen 700 en 1000m hoogte op de Etna hellingen. Volfruitig en frisse rode wijn met complexe smaken en lange afdronk. Serveren rond 18C!